Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@09:17:56 GMT

4 نکته از مفاهیم بلند دعای کوتاه روز اول ماه رمضان

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۴۳۹۲

4 نکته از مفاهیم بلند دعای کوتاه روز اول ماه رمضان

به گزارش ایکنا؛ بیشترین مواجهه روزه‌داران با ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان، قرائت آنهاست؛ به ویژه در زمان افطار که این دعاها به صورت زیبایی از رسانه ملی پخش می‌شود؛ اما آیا تاکنون در معانی این ادعیه دقت کرده‌ایم؟ دعاهای روزانه ماه رمضان فقط برای خواندن صرف نیست، برای فهمیدن و حقیقتاً از اعماق وجود از خداوند خواستن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عالم بزرگ سید بن طاووس، در کتاب اقبال الاعمال، این ادعیه روزانه را ذکر کرده‌ است؛ با بررسی دقیق بر روی این ادعیه می‌‌توان متوجه شد که از سوی ائمه(ع) بیان شده‌اند. این ادعیه شامل یک دوره از سلسله دستورات اخلاقی، معارف دینی و مذهبی، ادبی و حقوقی، مادی و معنوی بوده و هر یک حاوی چند پیام تربیتی است.

حجت‌الاسلام روح‌الله بیدرام، نویسنده و پژوهشگر دینی در کتاب «نجوای روزه‌داران» به شرح و تفصیل این ادعیه پرداخته و راه‌های تحقق این دعاها در حق بندگان را بیان کرده است. وی همچنین سال گذشته کتاب «120 نکته و پیام از ادعیه ماه مبارک رمضان» را به رشته تحریر درآورد که در این کتاب به صورت فشرده نکات مهم دعاهای روزانه ماه رمضان را بیان کرده است.

با دریافت اجازه از حجت‌الاسلام بیدرام در طی ماه مبارک رمضان نکات مهم ادعیه هر روز به نقل از کتاب «120 نکته و پیام از ادعیه ماه مبارک رمضان» منتشر می‌شود.

در دعای اولین روز ماه مبارک رمضان آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ وَنَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا إلَهَ الْعَالَمِینَ وَاعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ؛ خدایا روزه مرا در این روز مانند روزه روزه‌داران حقیقی قرار ده و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی مقرر فرما و مرا از خواب غافلان، بیدار و هوشیار ساز و در این روز جرم و گناهم را ببخش ای خدای عالمیان! و زشتی‌هایم را عفو فرما ای عفوکننده از گناهکاران عالم!»

پیام اول: قرار گرفتن در زمره‌ روزه داران حقیقی

خداوند متعال برای روزه‌داران امت پیامبر اکرم‌(ص) پاداش‌هایی را در نظر گرفته است. رسول خدا(ص) فرمودند: « به امت من در ماه رمضان پنج چیز داده شده که به امت هیچ پیغمبری پیش از من داده نشده است.

هرگاه شب اول ماه رمضان فرا رسد، خداوند به سوی آنان نظر می­‌کند و کسی که خدا به او نظر کرده هرگز او را عذاب نمی‌کند. بوی بد دهان آنان به هنگام غروب در نزد خدا خوشبوتر از بوی مشک است. ملائکه برای ایشان در شب و روز استغفار می­‌کنند. خداوند بلند مرتبه، به بهشت خویش امر می­‌کند که برای بندگان من استغفار کرده و خود را برای آنان تزیین کن پس چه نزدیک است که سختی‌های دنیا، آنها را [در خود فرو‍‍‍‍‌] برد و به سوی بهشت و کرامت من بروند. هرگاه شب آخر فرا رسد، خداوند همه آنان را می­امرزد.»[1]

پیام دوم: قرار گرفتن در زمره‌ نمازگزاران حقیقی

نمازگزار حقیقی مانند امیرالمونین(ع) که نقل شده در یکى از جنگ‌ها تیرى به پاى حضرت امیر‌المؤمنین(ع) فرو رفته بود و بیرون آوردن آن ممکن نمى‌شد. حضرت فاطمه(س) فرمود: آن را در حال نماز از پای حضرت بیرون آورید؛ زیرا در آن حال، آنچه را بر او مى‌گذرد، احساس نمى‌کند. براساس سفارش فاطمه(س) هنگامى که امام مشغول نماز بود، تیر را از پایش بیرون کشیدند و حضرت متوجه درد نشدند.[2]

پیام سوم: بیداری از خواب غفلت

در این روز اول ماه رمضان، از خداوند می‌خواهیم که ما را از خواب غفلت بیدار کند تا سعی کنیم روزه و نمازی که موجب رستگاری است انجام دهیم.

عوامل غفلت: 1. جهل و نادانی 2. غرور و خودبینی 3. مستى نعمت 4. عافیت و سلامت جسمانى 5. آرزوهاى طولانی.

پیامدهای غفلت: 1. قساوت قلب 2. مرگ قلب 3. فساد اعمال 4. دوری از خداوند 5. هلاکت انسان.

 نشانه‌هاى غفلت: 1.ندیدن حقایق و فراموشی 2.همنشینى با فاسدان و مفسدان و دورى از مجالس عبادت 3. بى‌اعتنایى به عوامل هشداردهنده و بیدارکننده 4. بیهوده گذراندن عمر.

راه‌هاى درمان غفلت: 1. عبرت از تاریخ 2. استمرار و دوام ذکر 3. نماز با حضور قلب 4. تفکر و اندیشه 5. تغییر محیط.

پیام چهارم: درخواست عفو و بخشش از گناهان

عوامل بخشودن گناهان: 1.استغفار 2.عقوبت دنیوی 3.بیماری 4.حسنات ونیکی‌ها 5. سجده‌های زیاد 6.صلوات.

برگرفته از کتاب «120 نکته و پیام از ادعیه ماه مبارک رمضان» نوشته حجت‌الاسلام روح‌الله بیدرام.

[1]- بحار الانوار، بیروت، ج96، ص367.

[2]- محجة البیضاء ج 1 ص 397.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی دعای روز اول رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۴۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور

حمید رضا ادراکی دربارۀ وضعیت تشخیص بیماری‌های نادر در کشور گفت: وقتی یک پزشک با یک بیماری جدید برخورد می‌کند، امکان دارد که نتواند آن بیماری را تشخیص دهد و در واقع مهارت کافی برای تشخیص را نداشته باشد. گذشته از آموزش های تئوریک برای پزشک، دیدن و ویزیت بیمار برای تشخیص خیلی مهم است. ندیدن بیماران، معضلی برای پزشکان در معالجه بیماری‌های نادر است که موجب کنترل نداشتن بر درمان آن ها می‌شود. این معضل سبب می‌شود که دوره درمان طولانی شود و یا حتی عوارضی برای بیمار بوجود آورد.

وی از تازه ترین راهکارها برای ارتقای علم پزشکان کشور در حوزه بیماری‌های نادر گفت: بنیاد بیماری‌های نادر کتاب‌هایی به نام اطلس بیماری‌های نادر ایران تالیف کرده است. این کتاب‌ها در چهار حوزه منتشر شده که آخرین ویرایش آن در حوزه مغز و اعصاب منشر شده است. این کتاب‌ها مجموعه‌ای از اطلاعات در مورد بیماری‌های نادری است که در کشور خودمان وجود دارد و برگرفته از علم پزشکیِ پزشکان ایران است.

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این کتاب به صورت رایگان در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه قرار گرفته است. همچنین این کتاب‌ها که در مورد تشخیص بیماری‌های نادر می باشد به صورت رایگان در اختیار مراکز بهداشت نقاط مختلف کشور نیز قرار دارد.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران بیان کرد: در این کتاب‌ها همه بیماری‌ها و علایم مربوطه طبقه‌بندی شده، تست‌ها برای تشخیص بیماری، انواع معاینات کلینیکی و داروهای لازم ذکر شده است.

ادراکی دربارۀ اقدام پزشکان در رویارویی با بیماری های جدید گفت: پس از تشخیص بیماری با کمک این کتاب‌ها، پزشک باید بیمار را به بنیاد معرفی کنند تا نخست آمار فرد وارد لیست بیماران نادر شود. در مرحله بعد متخصصان به تشخیص قطعی آن بیماری می‌پردازند که با رسیدگی‌های هر چه بیشتر سازمان، بتوان درمان درست را پیش گرفت.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بیمه سلامت در همه مراحل درمان، بیماری فرد را پیگیری می‌کنند. این پشتیبانی کاملا از طرف وزارت بهداشت است که پس از ثبت نام در سایت، با بیمار تماس گرفته می‌شود و درمان و پیگیری بیماری با مراجعه بیمار شروع می‌شود.

ادراکی از راهکار دوم برای تشخیص بیماری‌های نادر گفت: راهکار بعدی تشکیل کنگره‌های پزشکی و بازآموزی در حوزه بیماری‌های نادر است. ما در حال حاضر چند کنگره برگزار  کردیم که این کنگره‌ها برای پزشکان کشور کاملا رایگان است.

وی همچنین به راهکار سوم برای تشخیص بیماری‌های نادر پرداخت و گفت: ما در حوزه بین‌الملل آخرین اطلاعات و اخبار در مورد بیماری‌های نادر را رصد می‌کنیم تا بتوانیم دانش خود را در مورد رسیدگی به این بیماری‌ها ارتقا دهیم. من فکر می‌کنم با وجود این فعالیت‌ها، بتوان مقداری از مسئله تشخیص نادرست بیماری‌ها جلوگیری کنیم.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی درباره وضعیت دسترسی بیماران نادر به دارو گفت:  در صورت کمبود و نیاز به داروهای خاص، نخست اسامی داروها را در سامانه بیماران نادر ایران ثبت می‌کنیم و سپس این اسامی به وزارت بهداشت، سامانه دارو و غذا و بیمه سلامت برای تکمیل داروها فرستاده می‌شود.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران در مورد هزینه درمان و داروی بیماران نادر گفت: این بیمارها به سازمان‌های دارو و غذا معرفی می‌شوند و سازمان طبق قانون و طبق سند ملی بیماری‌های نادر موظف است داروی این افراد را از خارج از کشور به طور رایگان تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد تامین هزینه برای داروی بیماران بیماری‌های نادر گفت: بانک مرکزی باید هزینه مورد نیاز را در اختیار سازمان دارویی قرار دهد تا آن ها با تامین بودجه ارزی بتوانند داروهای مورد نیاز بیماران نادر را در اختیارشان قرار دهند.

ادراکی با بیان اینکه  ۸۵ درصد علل بیماری‌های نادر، ژنتیکی است، تاکید کرد: داروها باید به موقع، با دوز مورد نظر و کاملاً دقیق به بیماران داده شود، چراکه اختلال در هر یک از این موارد موجب تشدید و بدتر شدن بیماری می‌شود.

ادراکی همچنین دربارۀ بیمه بیماران نادر بیان کرد: طبق سند ملی بیماری‌های نادر، بیمه سلامت، مجری پایه و تکمیلی بیماران نادر است؛ در این صورت هزینه تامین درمان بیماری‌های نادر برای بیماران صفر است و بیمه سلامت تمام هزینه‌های درمان این بیماران را تامین می‌کند.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر افزود: ما باید تا جایی که در توان داریم، فرد بیمار را تحت حمایت و پوشش خود قرار دهیم تا روند بیماری خود را به خوبی پشت سر بگذارد و به سلامتی دست پیدا کند.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی دربارۀ درصد اثر بخشی و درمان موفق بیماری‌های نادر گفت: بعضی بیماری‌ها را توانستیم به صورت جدی و اثربخش جلوگیری کنیم که برای مثال می‌توان به بیماری کوتاه قامتی اشاره کرد.

ادراکی در برابر این پرسش که کدام بیماری‌های نادر شرایط بدتری را دارند، گفت: ما آمار دقیقی از این موضوع نداریم، زیرا خود بیماران اطلاعات کافی در این موارد در اختیار ما نمی‌گذارند. اما می‌توان گفت قطعاً بیماری‌هایی که درمان سخت‌تری دارند یا از نظر هزینه گران‌تر هستند یا دسترسی کمتری به داروها دارند، شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند و نکته مهم در این باره، مدیریت بهتر بیماری و اوضاع بیمار است. هر بیماری که پیگیری نشود باعث می‌شود، بیمار در شرایط بحرانی قرار بگیرد، اما خدا را شکر که این مسائل در حال حاضر در حال پیگیری و رسیدگی بیشتر است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • مصحف شریف « قرآن مبارک » چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • روز ماما ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تبریک international Day of the Midwife
  • روز ماما ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تبریک midwife day
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • پیام تسلیت استاندار مازندران در پی درگذشت نخبه مازندرانی؛ زنده یاد سید اسماعیل نصرالهی
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی